Εκδήλωση: Οι ευεργετικές επιδράσεις του ελαιολάδου στον ανθρώπινο οργανισμό

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 10 Αυγούστου στο Ραπτόπουλο, με ευρεία συμμετοχή κοινού εκδήλωση με θέμα «Οι ευεργετικές επιδράσεις του ελαιολάδου στον ανθρώπινο οργανισμό» στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός», Δράση Β.5-Τοπικές Δράσεις: Φεστιβάλ και εκδηλώσεις, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 ΠΑΑ 2014-2020.Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Σύλλογο των Απανταχού Ραπτοπουλαίων, στο χώρο του Παλαιού Ελαιοτριβείου (Λαογραφικό Μουσείο).
Εισηγητές ήταν οι: κ. Ιωάννης Αδρακτάς – Δ/νων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.Α.ΟΤΑ ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο διατοπικής συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός», η κ. Χαραλαμπία Μπολέτη, Μοριακή Βιολόγος- Διευθύντρια Ερευνών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ η οποία αναφέρθηκε σε έρευνες που αφορούν στις αντικαρκινικές ιδιότητες των πολυφαινολών του ελαιολάδου και ο κ. Εμμανουήλ Μάκαρης, Ιατρός καρδιολόγος MD, MSc, MA, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας – Ν.Μ. Καλαμάτας, ο οποίος έκανε Παρουσίαση της μελέτης «Πολυφαινολικό ελαιόλαδο και καρδιά».
Την εκδήλωση προλόγισε, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ραπτοπουλαίων, κ. Αναστάσιος Γυφτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα του συλλόγου και στην αξία του ελαιολάδου σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής όσο και στον σπουδαίο ρόλο που αυτό έχει στην καθημερινή διατροφή μας.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων, το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει γευστικά πιάτα, όλα μαγειρεμένα με ελαιόλαδο.